Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

NOVI SAD – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta večeras je obeležio 60 godina rada i uspešnog trajanja. Čestitajući jubilej, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je naglasila da je AP Vojvodina bila pionir u definisanju mnogih sistemskih rešenja u oblasti sporta, počev od osnivanja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, preko izrade prvih strategija razvoja, prvih kategorizacija, sistemskih kriterijuma za finansiranje sportskih saveza, pa do nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

LSV

- U tom kontekstu i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta uvek je bio dom za sve sportiste, trenere i sportske radnike, bio je spona između teorije i prakse i naučno-istraživačkog rada i, u tom smislu, podrška Vladi Vojvodine - rekla je Marinika Tepić.

Zavod je počeo sa radom 1953. godine, kada je Savez sportova Vojvodine doneo odluku o osnivanju Sportskog instituta Vojvodine. Danas je to renomirana naučno-stručna ustanova u oblasti sporta, koja je bila laureat Majske nagrade - najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije.

(BILSV, 30.10.2013)



Događaji | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Predsednik Srbije ne sme da laže narod

Predsednik Srbije svojim autoritetom mora da doprinese stvaranju političke klime koja će omogućiti da se ljudi suoče sa istinom, koje su ovde velike, strašne, bolne i koje se guraju pod tepih, ocenio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, gostujući u emisiji „Upitnik“ Radio- televizije Srbije.
Događaji | Subota, 25. 02. 2017. | Komentara: 0

Istorija ne pamti igrače na sigurno

Liga socijaldemokrata Vojvodine je na 10. Kongresu održanom u Novom Bečeju usvojila novi Statut stranke.

Događaji | Subota, 25. 02. 2017. | Komentara: 0

Velika protestna šetnja U Novom Bečeju

Transparent „ Mi ćemo se vratiti“ na čelu kolone proneli su danas članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine ulicama Novog Bečeja i tako započeli protestnu šetnju protiv izborne krađe u Mesnoj zajednici Bočar.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook