Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

NOVI SAD – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta večeras je obeležio 60 godina rada i uspešnog trajanja. Čestitajući jubilej, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je naglasila da je AP Vojvodina bila pionir u definisanju mnogih sistemskih rešenja u oblasti sporta, počev od osnivanja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, preko izrade prvih strategija razvoja, prvih kategorizacija, sistemskih kriterijuma za finansiranje sportskih saveza, pa do nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

LSV

- U tom kontekstu i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta uvek je bio dom za sve sportiste, trenere i sportske radnike, bio je spona između teorije i prakse i naučno-istraživačkog rada i, u tom smislu, podrška Vladi Vojvodine - rekla je Marinika Tepić.

Zavod je počeo sa radom 1953. godine, kada je Savez sportova Vojvodine doneo odluku o osnivanju Sportskog instituta Vojvodine. Danas je to renomirana naučno-stručna ustanova u oblasti sporta, koja je bila laureat Majske nagrade - najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije.

(BILSV, 30.10.2013)



Događaji | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv diskriminacije studenata

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je amandman na izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim traži da se ne pravi diskriminacija studenata, već da najavljenim promenama budu obuhvaćeni svi studenti, uključujući predbolonjske magistrante i doktorande, a od sudbine tog amandmana zavisiće i podrška poslaničke grupe Lige tom zakonu, rekla je narodna poslanica LSV Marinika Tepić.
Događaji | Četvrtak, 29. 09. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Pre 25 godina smo pokazali da ne pristajemo na rat

NOVI SAD – Antiratnim demonstracijama pre 25 godina uradili smo stvari koje je danas jako teško razumeti, jer je 25 godina kasnije beskonačno teško povući liniju od tog 18. septembra 1991. godine i današnjeg 28. septembra 2016. Ali je moguće pratiti vrednosni sistem koji je bio, ostao i biće isti, a to je fizička, imovinska i pravna sigurnost svakog čoveka bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili zavičajnu pripadnost, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić ocenila je danas da su organizatori Parade ponosa pobedili jer je zbog Prajda pomeren datum održavanja „večitog derbija“. Ona je kao prioritete najavila donošenje Deklaracije protiv homofobije i Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook