Za projekte prevencije nasilja 10 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 15. 07. 2013. | Komentara: 0

Za projekte prevencije nasilja 10 miliona dinara

NOVI SAD – Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine.

LSV

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu rekla je tom prilikom da je konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije namenjen prvenstveno mladima do 18 godina, "naročito za prevenciju vršnjačkog i elektronskog nasilja". Ona je istakla da joj je žao što se organizacije koje se bave pravima LGBT osoba nisu prijavile u većem broju na tom konkursu napominjući da je samo jedna takva organizacija podnela projekat na tu temu.

- Konkurs „Aktivan raspust" bio je usmeren na aktivnosti najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta. Namera je bila da obrazovne ustanove osmisle kreativne aktivnosti, sportske ili radioničarske, za mališane kako bi svoje slobodno vreme provodili u školskom dvorištu, a ne na ulici. Hoćemo da deca svoju školu prepoznaju kao svoj drugi dom – istakla je Čobanu i dodala da se nada da će biti obezbeđena sredstva za realizaciju ovog konkursa i tokom zimskog raspusta.

Na konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bilo je prijavljeno 43 projekta a finansijska sredstva, od ukupno četiri miliona dinara, dodeljena su za njih 16 dok je preostalih šest miliona dato vaspitnoobrazovnim ustanovama čiji su projekti odobreni na konkursu "Aktivan raspust". Na taj konkurs se prijavilo 66 kandidata, od kojih je 40 vaspitno-obrazovnih ustanova dobilo sredstva za ostvarivanje projekata, pri čemu su prednost imali projekti u saradnji sa udruženjima građana.

(BILSV, 15.07.2013)



Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Za Vojvodinu u demokratskoj Srbiji

BAJŠA - Ako predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine bude više Narodnoj skupštini Republike Srbije, Skupštini AP Vojvodine i skupštinama lokalnih samouprava, biće uspešniji u rešavanju brojnih problema građana Vojvodine, poručeno je na jučerašnjoj tribini LSV održanoj u Bajši, u organizaciji tamošnje Mesne organizacije LSV.
Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV će tražiti akontacije za poljoprivrednike

ZMAJEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine će od ministra poljoprivrede tražiti da se, bez obzira na ishod pregovora između ratara i Ministarstva poljoprivrede, zemljoradnicima pod hitno obezbedi određena akontaciju kako bi se omogućilo da lakše proizvode, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš u Zmajevu.
Događaji | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokrenuta gradilišta u Novom Sadu

NOVI SAD – Rekonstrukcija vodovne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića počela je danas i gradilište u ovoj ulici jedno je od 15-ak koje bi trebalo da se otvore u narednim danima po čitavom Novom Sadu, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branka Bjelajca radovima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook