Za vodovod i kanalizaciju 334 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 11. 06. 2015. | Komentara: 0

Za vodovod i kanalizaciju 334 miliona dinara

NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 24 vojvođanske opštine u kojima će u vodosnabdevanje i kanalizacionu infrastrukturu Pokrajina uložiti 334 miliona dinara.

LSV

Za sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini namenjeno je 200 miliona dinara, dok je 134 miliona usmereno za kanalizacionu infrastrukturu.

Bogaroški je naglasio značaj ulaganja i sa aspekta ruralnog razvoja. On je naveo i da je u Vojvodini pokrivenost vodovodima preko 90 odsto, ali da oni nisu zadovoljavajućeg kvaliteta, saopštila je vojvođanska vlada

- Kada je reč o kanalizacionoj mreži, situacija je lošija... jedva preko 30 odsto je pokrivenost kanalizacionim sistemima - rekao je Bogaroški i istakao da su potrebna velika i sistemska ulaganja u tu oblast i da zato Pokrajinski sekretarijat, udružuje sredstva sa lokalnim samoupravama, kako bi pomogli da se problem reši na adekvatan način.

- Ovo je od bitne važnosti ne samo za građane, kojima ćemo pomoći da dobiju kvalitetniju vodu ili kanalizacionu mrežu, već uopšte za ruralni razvoj - rekao je Bogaroški. On je istakao i da se ne može očekivati razvoj sela i poljoprivrede ukoliko ljudi u 21. veku nemaju vodovod i kanalizaciju u svom selu. Prema njegovim rečima, zato je ove godine dat prioritet vodosnabdevanju i kanalizacionoj mreži u ruralnoj sredini.

(BILSV, 11.06.2015)



Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 0

Uskoro smeštaj za beskućnike

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović obišli su danas radove na adaptaciji "Prenoćišta za beskućnike".
Događaji | Petak, 23. 12. 2011. | Komentara: 2

Čovek od A do Š je – autonomaš!

SREMSKA MITROVICA – Iduća godina mora biti godina u kojoj ćemo napraviti promenu, a ta promena će se zvati pobeda Lige socijaldemokrata Vojvodine i njenog programa, istakao je sinoć lider LSV Nenad Čanak na stranačkoj novogodišnjoj proslavi organizovanoj u Sremskoj Mitrovici.
Događaji | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu

NOVI SAD – Rekonstruisana transformatorska stanica na Telepu "Novi Sad 7", u Ulici heroja Pinkija, puštena je danas u rad, a nakon modernizacije objekta, stanovnici ovog dela Novog Sada imaće kvalitetnije snabdevanje električnom energijom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook