Zauvek ćemo se sećati profesora Končara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 30. 10. 2014. | Komentara: 0

Zauvek ćemo se sećati profesora Končara

NOVI SAD – Posle kraće i teške bolesti juče je u Novom Sadu u 77. godini preminuo univerzitetski profesor i bivši direktor Muzeja Vojvodine, Ranko Končar. Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je u telegramu saučešća porodici profesora Končara, u ime svih članova LSV i svoje lično ime, izraze najdubljeg saučešća zbog nemerljivog gubitka koji ih je zadesio.

LSV

- Profesor Končar je bio i biće značajan čovek u istoriji Vojvodine, koga ćemo se zauvek sećati po svemu što smo od njega naučili - naveo je Čanak. 
Končar je rođen 1938. godine u Bukovici u Bosni i Hercegovini a studije istorije završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Doktorirao je u Ljubljani sa temom "Gradjanska opozicija i političko-ustavne koncepcije u Vojvodini". Končar je ceo radni vek proveo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na katedri za istoriju. Objavio je više naučnih radova i studija o prošlosti Jugoslavije i Vojvodine.

(BILSV, 30. 10. 2014)




Događaji | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Mržnja prekrečena i u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović i predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton danas su zajedno u Zrenjaninu prekrečili grafit mržnje, pozivajući i druge predstavnike lokalnih vlasti širom zemlje da učine isto.
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Skup o zaštiti životne sredine u NNŠ

NOVI SAD - U organizaciji Novosadske novinarske škole, uz finansijsku podršku nemačke Friedrich Ebert fondacije, danas je održan okrugli sto na temu zaštite životne sredine u kojem su učestvovale predstavnice parlamentarnih političkih stranaka u Srbiji.
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Defibrilator i na Limanskoj pijaci

NOVI SAD - Defibrilator, aparat za pružanje pomoći prilikom prestanka rada srčanog mišića, postavljen je i na Limanskoj pijaci, a od 2009. godine do danas, to je šesti ovakav aparata postavljen širom Novog Sada, na najprometnijim gradskim mestima. Promociji defibrilatora na pijaci prisustvovali su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, direktor JKP "Tržnice" Dušan Bajić i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Nenad Aracki.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook