Žreb za završna takmičenja SORV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 06. 2015. | Komentara: 0

Žreb za završna takmičenja SORV

SRBOBRAN – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić prisustvovala je danas u Srbobranu žrebanju za završna takmičenja Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a tom prilikom predstavljeni su i kandidati za domaćina sledećeg SORV-a - Opština Senta, Opštine Bečej i Novi Bečej u zajedništvu, kao i Opštine Žabalj i Temerin koje su takođe podnele zajedničku kandidaturu.

LSV

Tepićeva je istakla da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine, ne samo takmičenje, već i način da vojvođanski radnici kroz sport, rekreaciju i staranje o svom zdravlju dodano upoznaju, druže i promovišu sredine iz kojih dolaze.

– Glavni cilj svih deset održanih radničkih Olimpijada, pa i ove jedanaeste u Srbobranu, jeste da se što veći broj ljudi uključi u organizovane sportske aktivnosti širom Vojvodine. Sama takmičenja koja se održavaju nisu prioritet, nego su put ka očuvanju zdravlja, podizanju radnih sposobnosti i što sadržajnijem korišćenju slobodnog vremena kroz aktivan odmor. Kao i kroz istoriju, nekada Izvršno veće, a danas Pokrajinska vlada, a naročito Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagali su u infrastrukturu kako prethodnih domaćina, tako i ovogodišnjeg - opštine Srbobran – ukazala je Tepić. 

Ona je dodala da se nizom ulaganja i u razne programske aktivnosti ovdašnjih klubova i organizacija, pomoglo u stvaranju optimalnih uslova za ovu manifestaciju, ali i za sve sportiste i rekreativce iz Srbobrana kojima će trajno ostati brojni tereni koji su u međuvremenu izgradili i opremili u susret ovoj najvećoj radničkoj sportskoj manifestaciji u Vojvodini.

Pored Srbobrana kome je status domaćina SORV-a pripao po drugi put, Sportska olimpijada radnika Vojvodine održavala se i u Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Kikindi, Apatinu, Bačkoj Topoli, Adi i Bačkoj Palanci.

(BILSV, 05. 06. 2015)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook