Dogovor oko suštinskih pitanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 17. 09. 2014. | Komentara: 0

Dogovor oko suštinskih pitanja

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska strana neće rušiti vlast premijera Vojvodine Bojana Pajtića i ne postoji mogućnost da se ta odluka promeni, bez obzira na sastanke i pregovore koje Savez vojvođanskih Mađara vodi sa Srpskom naprednom strankom i ostalim članovima Skupštine Vojvodine, rekao je za Danas potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.

LSV

– Mi smo još pre deset dana imali predsedništvo stranke na kojem smo usvojili dosadašnji dogovor sa DS i NDS i dali rok od 30 dana da se ti pregovori o budućoj prekomponovanoj vlasti završe. Tražili smo od naših koalicionih partnera DS i NDS da počnemo već da sprovodimo te političke delove koji su usaglašeni – ističe Bogaroški.
Upitan da li ipak postoji mogućnost da se odluka promeni i da se Liga i NDS priklone bloku koji stvara oko SNS, Bogaroški kaže:
- Odluka Predsedništva LSV je više nego jasna. Prihvaćeno je ono što je dogovoreno. Uspostavljen je dogovor oko suštinskih pitanja, političkih principa i pravca političkog delovanja, načina funkcionisanja pokrajinske vlasti i izgleda buduće vlade Pokrajine. Ostalo je još da se reše pitanja u vezi sa preuzimanjem odgovornosti. Što se nas tiče, mi nastavljamo u tom pravcu. I mislim da tu neće biti nikakvih problema – zaključuje Bogaroški.

(BILSV, 17. 09. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook