Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i učesnica u pregovorima oko formiranja gradske vlasti u Novom Sadu, izjavila je danas za Večernje novosti da bi pregovori oko formiranja te vlasti mogli da zavise od ishoda pregovora o formiranju vlasti na republičkom nivou.

Aleksandra Jerkov

– Formiranje gradske vlasti zavisi od toga kakav će stav SPS zauzeti na republičkom nivou. DS i naša stranka bez većih problema su našle zajednički jezik. Ovih dana pravnici rešavaju nesuglasice vezane za odredbe statuta grada, koje se odnose na nadležnosti gradonačelnika, na pitanje kome su odgovorni članovi Gradskog veća, kao i na način finansiranja i način rada gradskih uprava – navela je Jerkova. Dodala je da je pitanje na koji niko ne zna odgovor - kakav će biti stav SPS na republičkom, ali i lokalnom nivou.
– Pitanje je, takođe, hoće li svi koalicioni partneri SPS podržati odluku ove stranke – upozorila je Aleksandra Jerkov. A odlazeći predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je takođe član pregovaračkog tima LSV u Novom Sadu, za Blic ističe da se u petak, za kada je zakazana konstitutivna sednica novosadskog parlamenta, može dogoditi da se formira gradska vlast, ali i to da čak ne budu ni verifikovani mandati.
– Ne mogu prognozirati šta će se dogoditi u petak, ali je nesporno da nije postignut koalicioni sporazum. Imamo kontakte i skoro svakodnevne razgovore sa DS-om i SPS-om, ali nisu rešene sporne stvari. To se prvenstveno odnosi na pitanje Statuta grada jer tražimo da se promene odredbe o ovlašćenjima gradonačelnika i Gradskog veća, odnosno da se promene delovi odluke koji su 2008. godine usvojeni bez glasova LSV – navodi Jovanović.   

(BILSV, 27. 06. 2012.)



Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook