Dovoljno vremena za usaglašavanje stavova oko Statuta APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 26. 04. 2014. | Komentara: 0

Dovoljno vremena za usaglašavanje stavova oko Statuta APV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za Dnevnik da smatra da ima dovoljno vremena do juna da se usaglase stavovi oko Statuta APV.

LSV

- Kada bi sve svodilo na struku, pretpostavljam da ne bi bilo problema. Ali, to nije tako. Uostalom ne postoji samo jedno pravno mišljenje koje je tačno, nego postoji više pravnih mišljenja. Svako ima i svoju argumentaciju, koje mogu i braniti i osporavati – naveo je Bogaroški.

On je istakao da ne želi da komentariše konsultacije oko Nacrta statuta, dok se ne dođe do konačnog teksta.

- Da li postoji šansa da se dogovorimo i da li će dobiti predloženi tekst Statuta  dvotrećinsku većinu u Skupštini Vojvodine nije neka tema s kojom bi se sad bavio – rekao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 26.04.2014)



Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

NOVI SAD - Izložba predsednika Skupštine grada, koji su se nalazili na čelu novosadskog parlamenta od Drugog svetskog rata, otvorena je danas u holu ispred Velike sale Skupštine. Izložbu je otvorio predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović, a od nekadašnjih predsednika okupljenima se obratio Jovan Dejanović.
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook