Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Press da je presuda Laslu Šašu, novinaru koji je u zatvoru zbog prozivanja Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog pokreta „64 županije", još jedan pokazatelj da je država blagonaklona prema organizacijama kao što je „64 županije".

Jerkov

- Mi smo tražili da se sve ekstremističke nacionalne organizacije zabrane, ne samo srpske, već i ostale. Pokret „64 županije" samo je jedan od onih koji se nalaze na listi MUP-a i ocenjen je kao fašistički. Smatram da bi država trebalo da bude dosledna u zabrani takvih organizacija, a ne u tome da im obezbeđuje nekakvu navodnu slobodu govora - rekla je Jerkov. Penzionisani novinar Laslo Šaš (69) iz Subotice već sedam dana je u zatvoru jer nmije imao da plati 150.000 dinara po presudi za uvredu Torockaja.

(BILSV, 27.07.2012)



Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.
Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do kraja maja

NOVI SAD - Zakon o imovini Vojvodine trebalo bi da bude završen do kraja maja, a njime će pokrajini najverovatnije biti vraćeno sve ono što joj je oduzeto "Šešeljevim zakonom iz 1995. godine", kaže za Pravdu zamenik predsednika Lige socijaldemkrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook