Država da garantuje pravo na život!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 20. 12. 2014. | Komentara: 0

Država da garantuje pravo na život!

NOVI SAD – Puštanjem crvenih balona sa porukama protiv nasilja, Forum žena Gradskog odbora Novi Sad  želeo je da ukaže na alarmantan broj žena koje su bile žrtve  nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.

LSV

Akcijom „Sećanje na žene žrtve nasilja u 2014. godini“, koja je danas održana na Trgu mladenaca, ligašice su želele i da ukažu da državne institucije i državni organi nisu bili u stanju da pruže zaštitu ženama koje su prijavile nasilje.
 
- Da li to znači da država nije u stanju da garantuje zaštitu osnovnih ljudskih prava, kao što je pravo na život? Neke od žrtava nasilja prijavile su nasilnike, zatražile pomoć državnih institucija i tragično završile. Forum žena LSV GrO NS pribojava se da će to u velikoj meri obeshrabriti žene i da će se one sve teže odlučivati da prijave nasilje – istakla je predsednica novosadskog odbora Foruma žena LSV Sonja Golubović.
 
Prema njenim rečima, Forum žena LSV je mišljenja da je ogromna odgovornost na pravosuđu, koje mora izricanjem odgovarajućih i delotvornih kazni da pošalje jasnu poruku javnosti da je nasilje nad ženama teško krivično delo koje predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava. Nasilje nad ženama proističe iz neravnopravnosti među polovima, ali u isto vreme tu neravnopravnost još više produbljuje, zaključila je Golubovićeva.

(BILSV, 20.12.2014)
 



Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Odbori LSV | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Nekim pojedincima je bitnija mržnja prema LSV, nego borba protiv fašizma

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje napad na jučerašnji antifašistički skup koji je održan u Novom Sadu.

Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook