Država da garantuje pravo na život!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 20. 12. 2014. | Komentara: 0

Država da garantuje pravo na život!

NOVI SAD – Puštanjem crvenih balona sa porukama protiv nasilja, Forum žena Gradskog odbora Novi Sad  želeo je da ukaže na alarmantan broj žena koje su bile žrtve  nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.

LSV

Akcijom „Sećanje na žene žrtve nasilja u 2014. godini“, koja je danas održana na Trgu mladenaca, ligašice su želele i da ukažu da državne institucije i državni organi nisu bili u stanju da pruže zaštitu ženama koje su prijavile nasilje.
 
- Da li to znači da država nije u stanju da garantuje zaštitu osnovnih ljudskih prava, kao što je pravo na život? Neke od žrtava nasilja prijavile su nasilnike, zatražile pomoć državnih institucija i tragično završile. Forum žena LSV GrO NS pribojava se da će to u velikoj meri obeshrabriti žene i da će se one sve teže odlučivati da prijave nasilje – istakla je predsednica novosadskog odbora Foruma žena LSV Sonja Golubović.
 
Prema njenim rečima, Forum žena LSV je mišljenja da je ogromna odgovornost na pravosuđu, koje mora izricanjem odgovarajućih i delotvornih kazni da pošalje jasnu poruku javnosti da je nasilje nad ženama teško krivično delo koje predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava. Nasilje nad ženama proističe iz neravnopravnosti među polovima, ali u isto vreme tu neravnopravnost još više produbljuje, zaključila je Golubovićeva.

(BILSV, 20.12.2014)
 



Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.
Edukacija LSV | Nedelja, 23. 05. 2010. | Komentara: 0

Seminar "Motivacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je seminar na temu "Motivacija" za tri grupe polaznika. U prvoj grupi, koja je 22. i 23. maja 2010. godine prošla trening na Andrevlju u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, bili su funkcioneri LSV.
Akcije/Kampanje | Subota, 27. 02. 2010. | Komentara: 0

LSV oboležila dan usvajanja Vojvođanske zastave

NOVI SAD - Razvijanjem 300 zastava Autonomne pokrajine Vojvodine, i šetnjom kroz centar Novog Sada, Liga socijaldemokrata Vojvodine je danas obeležila šestu godišnjicu od usvajanja odluke pokrajinskog parlamenta o zastavi i grbu Vojvodine. Omladina LSV je tom prilikom razvila i zastavu Vojvodine dužine 15 i širine šest metara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook