Država da poboljša položaj slepih i slabovidih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 10. 2014. | Komentara: 0

Država da poboljša položaj slepih i slabovidih građanki i građana

NOVI SAD, 14. oktobar – Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba.

LSV

Sve građanke i svi građani moraju imati jednake šanse, a naši slepi i slabovidi
sugrađani i sugrađanke suočavaju se sa brojnim primerima diskriminacije - pre svega, u oblasti zapošljavanja i obrazovanja, a veliki problem predstavlja i neprilagođenost javnog prostora.

Problem pristupačnosti je velik, ali ne i nerešiv. Takođe, moguće je rešiti i problem manjka  audio  i elektronskih udžbenika, a zakoni koji sprečavaju diskriminaciju i podstiču zapošljavanje osoba sa invaliditetom moraju biti bolje primenjivani i ne smeju ostati samo puka forma.

Ukratko, država mora mnogo da radi u ovoj oblasti i poboljša položaj naši slepih i slabovidih sugrađana.

 
Aleksandar Marton
pokrajinski poslanik LSV




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook