Država da predloži nove članove za Savet FPN

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Novi Sad, 14. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.

LSV

Za razvoj kvalitetnog i zdravog društva neophodno je poštovati moralne norme, pisane i nepisane zakone, kao i zdrave institucije sistema.

Narušavanje autonomije Univerziteta smatra se velikim prekršajem i društveno je uvek osuđeno. Bilo je kroz istoriju mnogih pokušaja da se ona naruši ali je to uvek sprečavano uz odlučan otpor.

Pozivamo predstavnike vlasti da adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva.

 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook