Država da predloži nove članove za Savet FPN

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Novi Sad, 14. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.

LSV

Za razvoj kvalitetnog i zdravog društva neophodno je poštovati moralne norme, pisane i nepisane zakone, kao i zdrave institucije sistema.

Narušavanje autonomije Univerziteta smatra se velikim prekršajem i društveno je uvek osuđeno. Bilo je kroz istoriju mnogih pokušaja da se ona naruši ali je to uvek sprečavano uz odlučan otpor.

Pozivamo predstavnike vlasti da adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva.

 

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook