Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Izjave | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Cenimo Borisa Tadića

BEOGRAD – Komentarišući informacije o navodnom preuzimanju LDP-a od strane Borisa Tadića i pravljenja zajedničke predizborne koalicije sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je danas za Kurir da je Liga u stalnom kontaktu sa LDP i da je moguće da će napraviti zajedničku koaliciju.
Izjave | Četvrtak, 20. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministre, zašto su različiti testovi iz matematike?

BEOGRAD – Poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga, ukazala je danas u svom poslaničkom pitanju da su učenici, pripadnici nacionalnih zajednica, na testu iz matematike uoči upisa u srednje škole imali različite zadatke od onih koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zatražila odgovor od ministra i Ministarstva prosvete zbog čega je to tako.
Odbori LSV | Četvrtak, 20. 06. 2013. | Komentara: 0

Dodatne provere za budućeg direktora

IRIG - Većinom glasova, odbornici iriškog parlamenta usvojili su protekle nedelje Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izbor direktora JP „Komunalac". Rok za raspisivanje konkursa ističe zaključno sa 30. junom, a izborom direktora, ovo preduzeće izaći će iz „VD" stanja u kojem se trenutno nalazi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook