Država da se ne meša u izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Država da se ne meša u izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice

NOVI SAD – Odgovarajući na pitanje kakav je značaj za građane Srbije i kakve će koristi oni imati u zavisnosti od toga ko će biti gradonačelnik Kosovske Mitrovice – Oliver Ivanović ili Krstimir Pantić, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da bi se politizacija tog pitanja mogla vratiti kao bumerang.

LSV

- Bilo kakva politizacija toga ili bilo kakvo pravljenje favorita mislim da će se vratiti kao bumerang, prvenstveno Srbiji a posle i svim njenim građanima – rekao je Kostreš u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a.

On je novinarima u Novom Sadu rekao i da izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice nema nikakav značaj za građane Srbije, ali da bi Republici Srbiji trebalo da bude jako važno da ti izbori budu sprovedeni demokratski i da gradonačelnik Kosovske Mitrovice bude osoba koja ima poverenje građanki i građana koji žive na toj teritoriji.

- Ne bi smela država da se meša u to ko će biti njihov reprezent, jer je to pitanje lokalne samouprave i ljudi koji tamo žive. Srbija za te ljude koji tamo žive može najviše da učini ako ih pusti da oni sami biraju svoju sudbinu – zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 22.11.2013)



Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook