Državni praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2016. | Komentara: 0

Državni praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

Novi Sad, 26. novembar - Pored 25. novembra 1918. kada je održana Velika narodna skupština, postoji niz datuma važnih u istorijskom razvoju Vojvodine.

LSV
 
Nema razloga da se u Predlogu dopune zakona o državnim i drugim praznicima, koji je juče najavio predsednik Nikolić, ne nađe i 3. maj 1848. kada je Majska skupština donela svoje istorijske odluke.
 
Neizostavno bi se na tom spisku morao naći i 31. juli 1945. kada je antifašistička Vojvodina voljom svih njenih naroda stvorila svoju autonomiju, a onda se kao autonomna pokrajina prisajedinila Srbiji.
 
Najzad, neizbrisiv datum istorije Vojvodine je i 28. februar 1974. kada je usvojen prvi Ustav AP Vojvodine, koji je obeležio period njenog najubrzanijeg razvoja.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine će, ukoliko iz nekog razloga predsednik Nikolić bude ignorisao ove datume, podneti svoj Predlog dopune zakona o državnim praznicima. I bez toga, Vojvodina će se sećati svih datuma koji su bili važni u njenoj istoriji.
 
Predsednik 
Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dušan Jakovljev



Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook