DS, NDS, SVM i LSV zajedno mogu puno da učine za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 24. 03. 2014. | Komentara: 0

DS, NDS, SVM i LSV zajedno mogu puno da učine za Vojvodinu

NOVI SAD – Formiranje poslaničkog kluba Nove demokratske stranke u Skupštini AP Vojvodine je realnost, ali je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine važno da vojvođanske institucije funkcionišu i da budu  stabilne, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš.

LSV

U izjavi novinarima u Novom Sadu Kostreš je rekao da je za LSV bitno i da budu okončani svi poslovi koji od 2006. godine do danas nisu urađeni, prvenstveno tu ukazujući na donošenje Statuta APV, Zakona o finansiranju i ostalih akata koji moraju biti doneti da bi Vojvodina konačno mogla da konzumira svoju autonomiju.

Čeka nas mnogo posla

– Mi očekujemo da će bez obzira na to što bude formiran poslanički klub Nove demokratske stranke, vojvođanska administracija prioritet staviti na rešavanju ovih pitanja i problema i da ćemo zajedničkim snagama to uraditi – rekaoje Kostreš.
On je naveo i da LSV od svog nastanka podršku uvek daje građankama i građanima Vojvodine, ali da će insistrati na razgovorima u okviru vladajuće koalicije jer je važno da se vide prioriteti njenog delovanja i da li vladajuća koalicija u ovom obliku i na ovaj način može da ostane da funkcioniše.
– Mi mislimo da može. Ima puno posla koji treba da se uradi i ako se ne budemo bavili unutarstranačkim pitanjima jedne ili više stranaka unutar koalicije, mislim da možemo da uradimo i odgovoran i dobar posao za građanke i građane Vojvodine – rekao je Kostreš.
On očekuje da će većina biti formirana u okviru DS, NDS, SVM i LSV.
– Promenjene su okolnosti, ali mislim da te četiri stranke mogu u zajedničkom delovanju još puno da urade za građanke i građane Vojvodine – naveo  je Kostreš.

Dodao je i da niko ne treba da prenebregne činjenicu da je SNS u Vojvodini ostvarila rezultat koji je ostvarila, ali da je najvažniji razgovor u okviru vladajuće koalicije oko akcionog plana po pitanju poslova koji predstoje.
–  Ukoliko se oko toga složimo, naravno da ćemo nastaviti da funkcionišemo. Ukoliko se ne složimo, onda ćemo otvoriti nove opcije i videćemo šta to znači – rekao je Kostreš.

Ne očekujemo pokrajinske izbore


Zamenik predsednika LSV je,odgovarajući na pitanje novinara, naveo i da ne očekuje vanredne pokrajinske izbore u skorijem periodu, a da će Glavni odbor  Lige doneti odluku na koji način će na njima učestvovati.
– Ja ne očekujem pokrajinske izbore u skorijem periodu, tako da dok oni ne budu raspisani mi nećemo razmišljati o njima, niti ćemo razmišljati sa kim bismo mogli da idemo u koaliciju. Prošle i pretprošle pokrajinske izbore je LSV izašla samostalno i to može da se desi i ovoga puta, a ne isključujemo ni neku širu koaliciju, kada do njih dođe – rekao je Kostreš dodajući da će se o eventualnim koalicijama razmišljati tek ukoliko izbori budu raspisani.
Upitan da prokomentariše uslove i najavu mogućih pokrajinskih izbora do kraja godine od predsednika pokrajinske vlade Bojan Pajtića, Kostreš je odgovorio:
– Mislim da Bojan Pajtić nije realnost i da on više ne može da postavlja uslove. Meni je žao što je on sebe doveo u takvu situaciju, a prosto mislim da treba svi da koncentrišemo naše snage za funkcionisanje vojvođanskih institucija i da uradimo sve ono što je važno. Da li će izbora biti ili neće to je najmanje u ovom momentu u rukama Bojana Pajtića – dodao je Kostreš.
Rekao je i da LSV ne beži od eventualne rekonstrukcije Vlade Vojvodine, ukoliko prioriteti vojvođanske administracije ne budu mogli da se sprovode.
 
(BILSV, 24. 03. 2014)



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook