DS, NDS, SVM i LSV zajedno mogu puno da učine za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 24. 03. 2014. | Komentara: 0

DS, NDS, SVM i LSV zajedno mogu puno da učine za Vojvodinu

NOVI SAD – Formiranje poslaničkog kluba Nove demokratske stranke u Skupštini AP Vojvodine je realnost, ali je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine važno da vojvođanske institucije funkcionišu i da budu  stabilne, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš.

LSV

U izjavi novinarima u Novom Sadu Kostreš je rekao da je za LSV bitno i da budu okončani svi poslovi koji od 2006. godine do danas nisu urađeni, prvenstveno tu ukazujući na donošenje Statuta APV, Zakona o finansiranju i ostalih akata koji moraju biti doneti da bi Vojvodina konačno mogla da konzumira svoju autonomiju.

Čeka nas mnogo posla

– Mi očekujemo da će bez obzira na to što bude formiran poslanički klub Nove demokratske stranke, vojvođanska administracija prioritet staviti na rešavanju ovih pitanja i problema i da ćemo zajedničkim snagama to uraditi – rekaoje Kostreš.
On je naveo i da LSV od svog nastanka podršku uvek daje građankama i građanima Vojvodine, ali da će insistrati na razgovorima u okviru vladajuće koalicije jer je važno da se vide prioriteti njenog delovanja i da li vladajuća koalicija u ovom obliku i na ovaj način može da ostane da funkcioniše.
– Mi mislimo da može. Ima puno posla koji treba da se uradi i ako se ne budemo bavili unutarstranačkim pitanjima jedne ili više stranaka unutar koalicije, mislim da možemo da uradimo i odgovoran i dobar posao za građanke i građane Vojvodine – rekao je Kostreš.
On očekuje da će većina biti formirana u okviru DS, NDS, SVM i LSV.
– Promenjene su okolnosti, ali mislim da te četiri stranke mogu u zajedničkom delovanju još puno da urade za građanke i građane Vojvodine – naveo  je Kostreš.

Dodao je i da niko ne treba da prenebregne činjenicu da je SNS u Vojvodini ostvarila rezultat koji je ostvarila, ali da je najvažniji razgovor u okviru vladajuće koalicije oko akcionog plana po pitanju poslova koji predstoje.
–  Ukoliko se oko toga složimo, naravno da ćemo nastaviti da funkcionišemo. Ukoliko se ne složimo, onda ćemo otvoriti nove opcije i videćemo šta to znači – rekao je Kostreš.

Ne očekujemo pokrajinske izbore


Zamenik predsednika LSV je,odgovarajući na pitanje novinara, naveo i da ne očekuje vanredne pokrajinske izbore u skorijem periodu, a da će Glavni odbor  Lige doneti odluku na koji način će na njima učestvovati.
– Ja ne očekujem pokrajinske izbore u skorijem periodu, tako da dok oni ne budu raspisani mi nećemo razmišljati o njima, niti ćemo razmišljati sa kim bismo mogli da idemo u koaliciju. Prošle i pretprošle pokrajinske izbore je LSV izašla samostalno i to može da se desi i ovoga puta, a ne isključujemo ni neku širu koaliciju, kada do njih dođe – rekao je Kostreš dodajući da će se o eventualnim koalicijama razmišljati tek ukoliko izbori budu raspisani.
Upitan da prokomentariše uslove i najavu mogućih pokrajinskih izbora do kraja godine od predsednika pokrajinske vlade Bojan Pajtića, Kostreš je odgovorio:
– Mislim da Bojan Pajtić nije realnost i da on više ne može da postavlja uslove. Meni je žao što je on sebe doveo u takvu situaciju, a prosto mislim da treba svi da koncentrišemo naše snage za funkcionisanje vojvođanskih institucija i da uradimo sve ono što je važno. Da li će izbora biti ili neće to je najmanje u ovom momentu u rukama Bojana Pajtića – dodao je Kostreš.
Rekao je i da LSV ne beži od eventualne rekonstrukcije Vlade Vojvodine, ukoliko prioriteti vojvođanske administracije ne budu mogli da se sprovode.
 
(BILSV, 24. 03. 2014)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook