Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 06. 2014. | Komentara: 0

Dug put do promene vlasti u AP Vojvodini

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je danas za agenciju Beta da je "mnogo duži put" do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima. 

LSV

Bogaroški je precizirao da su inicijativu LSV za promenu izbornih pravila, podržala 63 poslanika i dodao da jedino što očekuje u petak jeste da bude usvojena inicijativa njegove stranke, ali ne i da bude postavljeno pitanje poverenja Vladi Vojvodine.

– Ovo je pitanje koje ne može biti jasnije. Što se nas tiče, očekujemo da u petak bude usvojena naša inicijativa. A mnogo je duži put do nove vladajuće većine, nego što se to tumači u medijima – naveo je Bogaroški.

LSV predlaže da se izbori za Skupštinu Vojvodine ubuduće održavaju po proporcionalnom sistemu, umesto dosadašnjeg kombinovanog, po kojem je 60 poslanika birano po proprocionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom sistemu.

(BILSV, 04. 06. 2014)



Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

NOVI SAD - Izložba predsednika Skupštine grada, koji su se nalazili na čelu novosadskog parlamenta od Drugog svetskog rata, otvorena je danas u holu ispred Velike sale Skupštine. Izložbu je otvorio predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović, a od nekadašnjih predsednika okupljenima se obratio Jovan Dejanović.
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook