Dunav će opet biti čist i plav!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 06. 2019. | Komentara: 0

Dunav će opet biti čist i plav!

NOVI SAD - Dan Dunava, 29. jun u Novom Sadu, sinoć je na Sunčanom keju obeležen koncertom gudačkog kvarteta "Korona" u organizaciji Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Okupljeni građani i prolaznici imali su prilike da provedu prelepo letnje veče pored reke i uživaju slušajući "Na lepom plavom Dunavu" i brojne druge kompozicije. 

LSV

- Dan Dunava se obeležava u četrnaest evropskih zemalja, potpisnica konvencije o njegovoj zaštiti. Novi Sad ove godine ima čime da se pohvali.Uskoro će proraditi nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Sledeći korak je - izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije, izgradnja centralnog prečistača i prečišćavanje otpadnih voda. Aktivno se radi na tome da konačno na čitavom šetalištu, od Žeželjevog mosta do Štranda, više ne bude neprijatnih mirisa, a Dunav ponovo bude čist i plav - poručio je Mirko Grujičić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV.

Njegove kolege, Rade Maleš, Milan Kravić i Zvezdan Stupar, članovi Izvršnog odbora Gro LSV Novi Sad, koji su zajedno sa tridesetak aktivista i aktivistkinja Gradskog odbora LSV delili letke i balone, isticali su u razgovoru sa građanima i građankama da će posle 70 godina kompletan kej biti oslobođen neprijatnih mirisa, zahvaljujući novoj glavnoj kanalizacionoj crpnoj stanici, koja je projektovana u skladu sa svim evropskim normama. 

Naredni korak koji se priprema, kako su najavili, jeste premošćavanje Žeželjevog mosta kanalizacionim cevima i izgradnja centralnog prečistača u blizini Rokovog potoka u Petrovaradinu.

- Brinemo o svom gradu i svojoj reci. Novi Sad je nama glavni grad - zaključio je predsednik Gradskog odbora Aleksandar Kravić.



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook