EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Novi Sad, 28. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.

LSV

Jasno je da bi najbolje rešenje za građane bilo da se elektrodistributivna mreža vrati na upravljanje Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Ceo problem traje skoro godinu dana od kako je EPS počeo menja redovna brojila digitalnim. Građanima se ne očitava potrošena električna energija ili se očitava  pogrešno. Na naplatu stigne ili 850 dinara (što su samo takse) ili desetostruki računi. U stanovima od 50 kvadratnih metara računi dostižu i 15.000 dinara, što je, žale se građani, četiri puta više nego pre samo godinu dana.

Stručnjaci smatraju da nova brojila (digitalna), koja su ugrađena u Novom Sadu i drugim gradovima, a trebala bi da se očitavaju daljinski – uglavnom ne rade. Tako je nastao problem neočitanih računa već nekoliko meseci. Potom je EPS poslao montere na teren da očitaju brojila i sve što je potrošeno (u tih nekolilo meseci) sabrano je u jedan račun, pa je ulazak u crvenu (najskuplju) zonu potrošnje neminovnost.

U svemu ovome se EPS ponaša veoma neodgovorno. Telefon za žalbe je zauzet, mejlovi ne funkcionišu, a lični kontakt sa operaterom je uzaludan.

Nažalost, sve ovo je samo još jedna slika uništavanja nekada bogate i kvalitetne mreže snabdevanja strujom, koja je postojala u doba Elektrovojvodine.

I ovaj „pad“ sistema ukazuje na katastrofalne posledice centralizacije u Srbiji.

Maja Mrnuštik
odbornica u Skupštini grada Novog Sada 
i predsednica Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad



Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Iz medija | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV pokreće pitanja imovine, prihoda i policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlamentu podržaće najavljenu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića kao iznuđeno rešenje, jer bi, po rečima lidera LSV Nenada Čanka, vlada koju bi formirala aktuelna opozicija bila još gora.
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Odluka LSV ove nedelje

NOVI SAD - Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade Vojvodine zamenik predsednika LSV-a Bojana Kostreš rekao je za Dnevnik da će Predsedništvo o predlogu redukcije Vlade APV razgovarati tek krajem ove nedelje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook