Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

BEOGRAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je poslanica EP Tanja Fajon svojom izjavom da srpski narod zaslužuje da izađe na izbore i da slobodno glasa jasno iskazala svoju naklonost ideji demokratizacije Srbije i njenom brzom pristupanju EU. 

LSV

- Njene kritike aktuelnih dešavanja u našoj zemlji moraju biti prihvačene kako u vlasti, tako i u opoziciji. Stanje demokratije i medijskih sloboda u Srbiji svakako nije ne zadovoljavajućem nivou, te kritike poslanice Fajon predstavljaju korektiv koji bi svaka ozbiljna vlast morala da prihvati. Srbija se opredelila za evropske integracije. Bez slobodnih izbora i osnaživanje demokratskih institucija, taj put će biti nemoguć, Poziv Fajonove na kreiranje fer izbornih uslova i garantovanje slobode glasanja vidim kao dobronameran - zaključio je Marton u izjavi za Danas. 

 (SzILSV, 07.05.2020)



Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook