Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 07. 05. 2020. | Komentara: 0

Evropski put Srbije nemoguć bez slobodnih izbora

BEOGRAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je poslanica EP Tanja Fajon svojom izjavom da srpski narod zaslužuje da izađe na izbore i da slobodno glasa jasno iskazala svoju naklonost ideji demokratizacije Srbije i njenom brzom pristupanju EU. 

LSV

- Njene kritike aktuelnih dešavanja u našoj zemlji moraju biti prihvačene kako u vlasti, tako i u opoziciji. Stanje demokratije i medijskih sloboda u Srbiji svakako nije ne zadovoljavajućem nivou, te kritike poslanice Fajon predstavljaju korektiv koji bi svaka ozbiljna vlast morala da prihvati. Srbija se opredelila za evropske integracije. Bez slobodnih izbora i osnaživanje demokratskih institucija, taj put će biti nemoguć, Poziv Fajonove na kreiranje fer izbornih uslova i garantovanje slobode glasanja vidim kao dobronameran - zaključio je Marton u izjavi za Danas. 

 (SzILSV, 07.05.2020)



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook