Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

NOVI SAD - Forum žena gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tom prilikom su kod TC "Merkator" deljeni su letci kojima se skreće pažnja na važnost ovog datuma, kao i na zabrinjavajuću činjenicu po kojoj je svaka treća žena u Srbiji doživela neki tip nasilja u porodici.

Forum zena LSV

- Cilj nam je da nizom uličnih akcija koje su u planu skrenemo pažnju na nasilje nad ženama i u porodici, koje ne smeju biti tabu teme. Da podignemo svest građanki i građana da, ukoliko znaju za kakvo nasilje, ne ćute, već da se obrate nadležnim organima, policiji i Centru za socijalni rad - kazala je predsednica Foruma žena GrO LSV Novi Sad Baršonj Golubović. Ona je dodala da i deca trpe nasilje u porodici i da je zbog toga veoma važno govoriti o tome, edukovati ih, kako ne bi preuzeli pogrešne modele ponašanja u budućnosti.

(BILSV, 26. 11. 2011.)



Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 
Forum žena LSV | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

NOVI SAD - Gradska organizacija Foruma žena LSV Novi Sad juče je na Trgu mladenaca, svojom akcijom puštanja crvenih balona sa porukama protiv nasilja, želela da skrene pažnju na to da ovaj problem iz godine u godinu dobija sve veće razmere. 
Forum žena LSV | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Oformiti Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici

NOVI SAD, 24. novembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poslaće 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dopise institucijama u svim lokalnim samoupravama na području AP Vojvodine koje se bave sprečavanjem nasilja nad ženama - Centrima za socijalni rad, Domovima zdravlja, MUP-u, tužilaštvima i sudovima. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook