Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 




Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
Iz medija | Sreda, 27. 04. 2011. | Komentara: 0

Do imovine i prihoda i teško i bolno

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da su procesi definisanja autonomije Vojvodine, kao i koraci koji su preduzeti u prvacu vraćanja imovine i prihoda Pokrajini i lokalnim samoupravama Srbiji neophodni, ali da se sporo odvijaju jer su "bolni i teški".
Odbori LSV | Utorak, 26. 04. 2011. | Komentara: 0

Nedeljkov: Vratiti imovinu Zrenjaninu

ZRENJANIN - Od grada koji je pre dve decenije bio jedna od najprosperitetnijih sredina u nekadašnjoj Jugoslaviji i sigurno među pet gradova koji su ostvarivali najveći dohodak i najbrže se razvijali, Zrenjanin danas u državi prepoznaju po tome da je sredina u kojoj su ljudi pretrpeli veliku štetu ostajući bez posla, gde su niska primanja i nizak životni standard, što je posledica devedesetih godina " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook