Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

LSV

Marton je napomenuo da je stranka koja je regionalna i manjinska čudnim spletom okolnosti sada dobila puno glasova u sredinama gde etničkih Mađara gotovo da i nema. Primera radi u Vladičnim Hanu i Žitorađi, 2022. godine, po dve osobe izjasnile su se kao etnički Mađari, a za SVM je glasalo 35-oro, odnosno 41 birač.

- Radi se svakako o više hiljada glasova u delovima Srbije u kojima praktično mađarsko stanovništvo ne živi i mi smo do rezultata stigli onim najobičnijim klasičnim uvidom u rezultate izbora na sajtu RIK-a - kaže za N1 Aleksandar Marton.

- Savez Vojvođanskih Mađara je u mnogim od ovih opština, u kojima je sad dobio po 80-90-120 glasova na izborima 2020. i 2022, dobio samo po nekoliko glasova. I sad odjednom ta neka preterana zaljubljenost u tu političku opciju čudi - navodi Marton.

(SzILSV, 24.12.2023)




Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook