Gotov predlog strategije razvoja školskog sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 13. 03. 2013. | Komentara: 0

Gotov predlog strategije razvoja školskog sporta

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da Sombor može da posluži kao primer ostalim lokalnim samoupravama u vođenju sporta.

LSV

Ona je na Regionalnoj konferenciji „Razvoj sporta na lokalnom nivou“ koja je održana u Somboru rekla da je taj grad nekada važio za centar školskog sporta, upravo onog segmenta sporta koji je pokrajinski sekretarijat prepoznao kao prioritet u narednom periodu.
- Predlog strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini je gotov i u narednom periodu nam sledi javna rasprava. Od svih činilaca koji danas čine sport u pokrajini očekujem da se aktivno uključe u raspravu, upravo iz razloga što je razvijen školski sport, osnovni preduslov da u budućnosti imamo radno sposobno stanovništvo i zdravu naciju. Sa druge strane, pokrajinski sekretarijat ima svakodnevnu i višestruku saradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i mogu sa zadovoljstvom da kažem da je obostranom saradnjom sistem sporta u Vojvodini doveden do jednog zavidnog nivoa – ukazala je Čobanu.
Ovakve regionalne konferencije održane su, pre Sombora i u Beogradu, Kraljevu i Valjevu, a osim predstavnika republičkog Ministarstva omladine i sporta Republike i Sekretarijata za sport i omladinu APV, učestvovali su i Sportski savez Srbije i grada Sombora, članovi gradskih i opštinskih veća zaduženih za sport sa cele teritorije AP Vojvodine.
 
(BILSV, 13.03.2013)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook