Grad daje 2/3 parka da bi privatnik naplaćivao ulaznice?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 06. 2015. | Komentara: 0

Grad daje 2/3 parka da bi privatnik naplaćivao ulaznice?!

NOVI SAD, 09. jun - Međunarodni Dan zaštite životne sredine u Novom Sadu je prošao maltene nezapaženo, što i ne čudi s obzirom na odnos koji je gradska vlast pokazala prema toj oblasti krajnje sumnjivom raspodelom novca nevladinim organizacijama na konkursu za zaštitu životne sredine. 

LSV
Sa druge strane, upravo na taj dan javnost je obaveštena da će pompezno najavljivani „Dino park“ u parku kod Železničke stanice  naplaćivati ulaznice, kao i da bi polovina prihoda trebalo da pripadne JKP „Gradsko zelenilo“. 

Drugim rečima, u gradu koji ima manjak zelenih površina i više nego očit nedostatak parkova, Grad Novi Sad će 2/3 jednog od svega četiri parka ustupiti privatniku, koji će po još nepoznatoj ceni naplaćivati ulaznice i zadržavati polovinu nepoznatog prihoda, dok će druga polovina pripasti JKP „Gradsko zelenilo“.

Slažemo se da je potrebno više zabavnih sadržaja za decu, ali ovde se radi o tome da će neko koristiti gradsku imovinu da bi zarađivao. Podržavamo ideju da Javno komunalno preduzeće investira sredstva i otvori „Dino park“, koji će besplatno biti dostupan svima, pošto je planirano da se izgradi na javnom, gradskom zemljištu. Ali, ako je ideja da se javno zemljište ustupi privatniku, i planirani „Dino park“ komercijalizuje, protivimo se. 

Neka se građanima otvoreno kaže zašto u tom slučajnu privatni preduzetnik ne otkupi građevinsko zemljište i na njemu sagradi „Dino park“, umesto što se od grada oduzima jedna od malobrojnih zelenih površina. I, nemojmo zaboraviti da su javne površine kao i JKP „Gradsko zelenilo“ vlasništvo građanki i građana Novog Sada.


Stručni savet za zaštitu životne sredine 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook