Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Zrenjanin, 20. septembar 2024 – Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.

LSV

Osnov prigovora, koji je preduzeće „Pro Advices“ uputio komisiji, je diskriminatorski odnos prema potencijalnim ponuđačima, odnosno favorizovanje samo jednog.

Zbog ovog kršenja zakona, Grad Zrenjanin će preduzeću koje se žalilo morati da isplati iznos od 192.758 dinara, na ima naknade troškova postupka.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pita gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapuru hoće li on lično, iz svoga džepa, platiti ovaj iznos ili će cenu kršenja zakona i drugh propisa svaliti na leđa svih građana Zrenjanina.

Burazersko-kumovsko poslovanje Grada Zrenjanina puno košta građane. Bogaćenje pojedinaca, na račun 106.000 stanovnika našeg grada, mora prestati.

Ako je i od bahate i nesposobne vlasti, previše je.

Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
u Skupštini grada Zrenjanina



Saopštenja | Utorak, 27. 08. 2024. | Komentara: 0

Roditelji svih đaka u Srbiji da dobiju 20.000 dinara za početak nove školske godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade Republike Srbije da u nahitnijem roku, iz svoje tekuće bužetske rezerve, uplati svim lokalnim samoupravama sredstva koja će biti namenjena svim roditeljima koji imaju decu u osnovnim i srednjim školama.
Iz medija | Subota, 24. 08. 2024. | Komentara: 0

Kad se voda u Zrenjanin vrati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Marton vodio je dnevnik prošle nedelje i u njega zapisivao svoja zapažanja, razmišljanja i aktivnosti. Te dnevničke beleše objavio je „Danas“. Tekst prenosimo u celosti.
Saopštenja | Sreda, 21. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno uvesti stanje elementarne nepogode zbog suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od vlasti da pod hitno proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše na teritoriji Republike Srbije i pomogne poljoprivrednim proizvođačima koji proizvode hranu u našoj zemlji. Samo prošle godine smo je izvezli u iznosu od 2,2 milijarde evra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook