Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 07. 06. 2015. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva preti odbornicima, umesto da podnese ostavku

PANČEVO, 7. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova koji, umesto da odmah podnese ostavku zbog katastrofalnog stanja u pančevačkom Vodovodu, vređa građane Pančeva i javno preti odbornicima LSV krivičnim prijavama. 

LSV
Dodatna neistina koju je izneo gradonačelnik Radanov zajedno sa direktorkom Vovododa Milicom Radovanović danas, u nedelju 7. juna, jeste da "nema ni govora o pojavi trihalometana u pančevačkoj vodovojnoj mreži", da bi već u sledećoj rečenici kazali "ispitano je 14 uzoraka i količina se kreće oko 32 mikrograma po jednom litru, a dozvoljeno je 100", što znači da je količina eventualno manja, a ne da nema govora o njegovom postojanju. 

Podsećamo da su merenja dva dana ranije pokazala 3 do 4 puta veću prisutnost otrovnog i kancerogenog trihalometana u pijaćoj vodi, od kada ona nije dozvoljena ni za piće, ni za kuvanje. To su činjenice koje je utvrđivao i javnosti saopštio MUP Republike Srbije.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće dozvoliti da gradonačelnik Radanov i direktorka Vodovoda Radovanović prikriju ovu sramotu sa elementima krivičnog dela raznim insinuacijama i političkim manipulacijama. Krivi su i treba da podnesu ostavke kao najodgovorniji za višemesečno prikrivanje informacija o stanju pijaće vode u Pančevu, zbog čega dva puta u mesec i po dana Pančevci nisu smeli koristiti pijaću vodu. A kada podnesu ostavke neka slobodno podnose i krivične prijave, mi ćemo se rado sresti sa njima i na skupštinskoj sednici, i na sudu. 

Zato: Smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika – ODMAH!

    Gradski odbor LSV Pančevo




Akcije/Kampanje | Nedelja, 09. 11. 2008. | Komentara: 0

Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija, koji je ta stranka nedavno prosledila u skupštinsku proceduru, biti ubrzo usvojen jer će tek tada Srbija konačno moći da reguliše ovo veoma bitno pitanje, rekla je danas narodna poslanica i portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Akcije/Kampanje | Subota, 13. 09. 2008. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti dalju pljačku Vojvodine

PANČEVO - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas prilikom desetominutne blokade jednog od ulaza u Rafineriju nafte Pančevo, da će već utorak poslanici i poslanice LSV u Skupštini Vojvodine tražiti da se pokrajinska administracija izjasni o prodaji Naftne industrije Srbije, i da Skupština Vojvodine zahteva izdvajanje Naftagasa iz gasnog sporazuma.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 07. 09. 2008. | Komentara: 0

Vlada ne sme prodati NIS za manje od 2,2 milijarde evra!

SRBOBRAN - Procena tržišne vrednosti Naftene industrije Srbije pokazala je da ta kompanija vredi 2,2 milijarde evra, zbog čega pregovarački tim Srbije ne sme da pristane na privatizaciju NIS-a po ponuđenoj ceni od 400 miliona evra jer bi to bilo suludo, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook