Gradska kuća nebezbedna zona!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Zrenjanin, 25. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.

LSV

Upozoravamo ih i ovim putem, kao što smo ih upozorili i na sednici Skupštine grada, da je vrh kupole nakrivljen i da je pitanje trenutka kada se može dogoditi da padne i povredi nekoga.

Ovo pitanje je pre svega bezbednosno, jer građani svakodnevno ulaze u Gradsku kuću da bi rešili administrativne poslove, te su u riziku da budu povređeni. Osim toga, pitanje je i odnosa prema gradskoj imovini, odnosno najvažnijoj od svih građevina, Gradskoj kući, takozvanoj Županijskoj palati, koja spada u kategoriju spomenika kulture od velikog značaja.

Ukoliko se predstavnici bahate i nesposobne vlasti ovako odnose prema zgradi koja je najreprezentativnija, i u kojoj i oni sami borave svakodnevno, kakav odnos možemo očekivati prema nečemu što im nije pred očima svakog dana.

Izgleda da oni ne žele da se bave ničim drugim osim sopstvenim interesima, jednostavno nemaju osećaj ni za bezbednost građana, niti za očuvanje gradske imovine i spomenika kulture.

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se bez odlaganja pristupi rešavanju ovog problema kako bi se izbegla tragedija.

Odbornička grupa
Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina



Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Žene u politici u Srbiji vrede jednako kao i muškarci

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je danas ponovo poslanike Narodne skupštine republike Srbije da podrže amandman kojim se obezbeđuje 30 odsto žena u republičkom parlamentu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook