Gradska vlast donela budžet na juriš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 12. 2014. | Komentara: 0

Gradska vlast donela budžet na juriš

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić osvrnuo se danas na godinu na izmaku i kritikovao gradsku vlast zbog usvajanja budžeta u „pet minuta do dvanaest“.

LSV

On je ocenio i da je budžet, praktično, donet „na juriš“, bez ikakvog kriterijuma i sistema.

– Materijali su dostavljani u pet do 12, probivši sve rokove, tako da su odbornici dovedeni u situaciju da ne mogu da ukažu na nepravilnosti. Jer, toliko je bilo materijala koji su dostavljeni bukvalno neposredno pred samu skupštinu, a treba da se odlučuje o nekim važnim stvarima – rekao je Kravić na konferenciji za medije.

Konstruktivna opozicija

Kravić je ukazao da je odbornička grupa Lige, kao najjača i najveća opoziciona grupacija u novosadskoj skupštini, sve vreme pokušavala da bude konstruktivna opozicija, ističući istovremeno da Novim Sadom ne vladaju samo stranke nego i interesne grupacije.

– Pre svega mislim tu na 3D, Treću Srbiju, pa i ovu grupu otpalih odbornika koji su pod raznim sumnjivim okolnostima prešli iz raznih stranaka na stranu sadašnje vlasti – navodi Kravić. Napomenuo je da zbog toga Liga stalno ukazuje na propuste i probleme u gradu jasno i precizno, te da će to raditi i ubuduće.

Grad je prljav i raskopan

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad je ukazao da gradom upravljaju bahati i nestručni kadrovi, usled čega je grad prljav, zapušten i mesecima raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu.  Kravić je gradskoj vlasti zamerio i na tome što je porez na imovinu privrednicima povećan četiri puta, linearno, te da nije ispunjeno nijedno obećanje iz 2012. godine, a pogotovo ono o privlačenju investicija u Novi Sad.

On je predočio i da na Novom Naselju i dalje nema policijske stanice, iako je pre tri ipo godine, prethodna gradska vlast u kojoj je učestvovala LSV obezbedila prostor za nju, koji je MUP preuzeo .

- Iako gradska vlast praznim pričama pokušava da ubedi građane u suprotno, bezbednost u gradu je sve gora – upozorio je Kravić.

Ilustrujući situaciju u gradu, Kravić je ukazao i na činjenicu da je JKP „Lisje“ pretilo ekshumiranjem pokojnika zbog dugovanja građana za zakup grobnih mesta, dok je istovremeno DRI uočila niz finansijskih nepravilnosti u poslovanju tog  preduzeća, da se „muljalo“ i sa dečjim paketićima u „Čistoći“ i „Vodovodu“, dok je  „Toplana“ uprkos finansijskoj krizi zakupljivala sportske termine u dvoranama, a „Čistoća“ nabavljala mobilne telefone i sprovodila teror nad zaposlenima.  Isto tako, u 2014. godini smo saznali i da je direktor Informatike u 2013. u restoranima potrošio 20 hiljada evra.

– Na dušu onima koji to rade i očigledno ne vole naš grad, ali sigurni smo da će Novosađani prepoznati sve to kada dođe dan kada se ponovo bude birala neka nova vlast i da neće propustiti priliku da kazne sve ovo što se radi ovih godina – zaključio je Kravić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook