Gradska vlast donela budžet na juriš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 12. 2014. | Komentara: 0

Gradska vlast donela budžet na juriš

NOVI SAD – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić osvrnuo se danas na godinu na izmaku i kritikovao gradsku vlast zbog usvajanja budžeta u „pet minuta do dvanaest“.

LSV

On je ocenio i da je budžet, praktično, donet „na juriš“, bez ikakvog kriterijuma i sistema.

– Materijali su dostavljani u pet do 12, probivši sve rokove, tako da su odbornici dovedeni u situaciju da ne mogu da ukažu na nepravilnosti. Jer, toliko je bilo materijala koji su dostavljeni bukvalno neposredno pred samu skupštinu, a treba da se odlučuje o nekim važnim stvarima – rekao je Kravić na konferenciji za medije.

Konstruktivna opozicija

Kravić je ukazao da je odbornička grupa Lige, kao najjača i najveća opoziciona grupacija u novosadskoj skupštini, sve vreme pokušavala da bude konstruktivna opozicija, ističući istovremeno da Novim Sadom ne vladaju samo stranke nego i interesne grupacije.

– Pre svega mislim tu na 3D, Treću Srbiju, pa i ovu grupu otpalih odbornika koji su pod raznim sumnjivim okolnostima prešli iz raznih stranaka na stranu sadašnje vlasti – navodi Kravić. Napomenuo je da zbog toga Liga stalno ukazuje na propuste i probleme u gradu jasno i precizno, te da će to raditi i ubuduće.

Grad je prljav i raskopan

Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad je ukazao da gradom upravljaju bahati i nestručni kadrovi, usled čega je grad prljav, zapušten i mesecima raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu.  Kravić je gradskoj vlasti zamerio i na tome što je porez na imovinu privrednicima povećan četiri puta, linearno, te da nije ispunjeno nijedno obećanje iz 2012. godine, a pogotovo ono o privlačenju investicija u Novi Sad.

On je predočio i da na Novom Naselju i dalje nema policijske stanice, iako je pre tri ipo godine, prethodna gradska vlast u kojoj je učestvovala LSV obezbedila prostor za nju, koji je MUP preuzeo .

- Iako gradska vlast praznim pričama pokušava da ubedi građane u suprotno, bezbednost u gradu je sve gora – upozorio je Kravić.

Ilustrujući situaciju u gradu, Kravić je ukazao i na činjenicu da je JKP „Lisje“ pretilo ekshumiranjem pokojnika zbog dugovanja građana za zakup grobnih mesta, dok je istovremeno DRI uočila niz finansijskih nepravilnosti u poslovanju tog  preduzeća, da se „muljalo“ i sa dečjim paketićima u „Čistoći“ i „Vodovodu“, dok je  „Toplana“ uprkos finansijskoj krizi zakupljivala sportske termine u dvoranama, a „Čistoća“ nabavljala mobilne telefone i sprovodila teror nad zaposlenima.  Isto tako, u 2014. godini smo saznali i da je direktor Informatike u 2013. u restoranima potrošio 20 hiljada evra.

– Na dušu onima koji to rade i očigledno ne vole naš grad, ali sigurni smo da će Novosađani prepoznati sve to kada dođe dan kada se ponovo bude birala neka nova vlast i da neće propustiti priliku da kazne sve ovo što se radi ovih godina – zaključio je Kravić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad



Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook