GrO LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 21. 02. 2015. | Komentara: 0

GrO LSV Zrenjanin obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

ZRENJANIN - Povodom 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika aktivistkinje Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine i članovi i članice Gradske organizacije LSV Zrenjanin razgovarali su sa svim sugrađanima.

LSV
 
Oni su Zrenjaninkama i Zrenjanincima predočili inicijativu i zalaganje Lige socijaldemokrata Vojvodine  da se jezik društvene sredine što pre vrati u vojvođanske škole, kao i da se svim pripadnicima nacionalnih zajednica omogući izdavanje dokumenata na jeziku svoje nacionalne zajednice i da na svom maternjem jeziku slušaju ili čitaju javne pozive, obaveštenja, javne natpise i razne druge informacije iz oblasti privrede i usluga.
 
(BILSV, 21.02.2015)



Saopštenja | Ponedeljak, 23. 09. 2024. | Komentara: 0

Ljudi u crnom po diktatu vlasti napadaju studente u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od policije da pod hitno omogući svim studentima ulazak u zgradu Rektorata u Novom Sadu.

Odbori LSV | Petak, 20. 09. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina plaćaju kaznu zbog burazersko-kumovskog poslovanja SNS-a i gradonačelnika Salapure

Javnost Zrenjanina juče je saznala da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila postupak javne nabavke radova na uređenju poljoprivrednog zemljišta, koji je Grad Zrenjanin raspisao 17. jula, a čija je vrednost 82,5 miliona dinara bez PDV-a.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook