Grujić sa predsednikom hora "Hašira"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 16. 07. 2015. | Komentara: 0

Grujić sa predsednikom hora "Hašira"

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je u Pokrajinskoj vladi primio predsednika novosadskog Hora Jevrejske opštine "Hašira" Mirka Štarka, povodom nedavno osvojene srebrne medalje stečene u Karpenisiju, glavnom gradu pokrajine Evritanije u centralnoj Grčkoj.

LSV

Na 19. Međunarodnom festivalu horova pod nazivom "Antonio Vivaldi", koji već 13. godinu za redom ima takmičarski karakter, novosadski hor je u konkurenciji 14 ansambala iz pet zemalja, iz Izraela, Bugarske, Rumunije i Srbije i deset horova iz raznih krajeva Grčke, poneo zasluženu srebrnu medalju, dok je zlatna pripala jednom grčkom horu.

- Posebno je važno što je žiri prepoznao trud, rad, zalaganje i profesionalizam nastupa hora "Hašira" i sa odličnim kritikama ga nagradio - istakao je Grujić i dodao da "im i u daljem radu i nastupima, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu želi mnogo uspeha".

(BILSV, 16.07.2015)








Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Vrščani su uvek bili protiv mržnje, netolerancije i fašizma

Povodom 80 godina od oslobođenja Vršca od fašizma, sa ponosom se sećamo hrabrosti i žrtava onih koji su položili svoje živote za slobodu. Naši preci su pokazali neustrašivost, ujedinjeni u borbi protiv zla koje je pretilo da uništi sve ono što je svetlo i plemenito u ljudima.

Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook