Hitna smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika Pančeva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2015. | Komentara: 0

Hitna smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika Pančeva

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo zahteva momentalnu smenu direktorke pančevačkog Vodovoda Milice Radovanović i ostavku gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova zbog višenedeljnog prikrivanja informacija o katastrofalnom stanju pijaće vode u Pančevu, istakao je danas na konferenciji za novinare odbornik LSV u pančevačkom parlamentu Vladan Keljević.

LSV

Upozorio je da farsa o tome da je pijaća voda u Pančevu odlična traje gotovo puna dva meseca, od prvih alarmantnih podataka o prekomernom hlorisanju i prisustvu bakterije a koje su ligaši odmah izneli u javnost.
– Direktorka Vodovoda je čak javno zapretila da će biti i krivičnih prijava protiv onih koji su, po njenom mišljenju, širili paniku, da bi nas sinoć zatekla vest da je voda puna kancerogenog trihalometana i da nije ni za piće, ni za kuvanje.  Štaviše, ista Milica Radovanović smejala nam se u lice kao i svim građanima Pančeva dok se upinjala da objasni da je prethodno prekomerno hlorisanje redovna aktivnost i priprema Vodovoda za letnju sezonu, da je voda sve vreme bila ispravna i da su se sprovodile samo preventivne mere, uz demonstranciju neverovatne arogancije izjavljujući da "mirno spava" – naveo je Keljević. LSV je, prema njegovim rečima, poručila direktorki Radovanović da nastavi mirno da spava, ali kod kuće, a ne na poslu.
– Od istražnih organa tražimo da što pre reaguju i zaštite građane Pančeva od neodgovornih nosioca javih ovlašćenja koji im ugrožavaju osnovno pravo na zdravlje i život. Za njom ništa manje nije zaostajao ni gradonačelnik Pavle Radanov, koji je zarad opstanka na vlasti, zaboravio da je i on među najodgovornijima za zdravlje i bezbednost građana, i prvi dužan da traži i odgovornost od direktora javnih preduzeća, ali zato nije zaboravio da pre samo nekoliko dana građane naziva ološem samo zbog toga što ga kritikuju – dodao je Keljević.
Podsetio je da je na neblagovremenu reakciju direktorke Vodovoda, u direktnom razgovoru s njim još u aprilu, ukazao i direktor Instituta "Batut" dr prim. Dragan Ilić, kada je potvrdio da je nekonzumiranje vode u Pančevu morala biti urgentna mera direktorke Vodovoda i sanitarne inspekcije. Izveštaj o zdravstvenoj neispravnosti vode za piće za mart mesec u gradu Pančevu pokazivao 42 odsto povećane koncentracije rezidualnog hlora u distributivnoj mreži pančevačkog Vodovoda.
– Sinoćnja vest o tome da je pančevačka voda puna trihalometana i da nije ni za piće, ni za kuvanje, uznemirila je sve Pančevce i Liga socijademokrata Vojvodine neće ćutke da okretati glavu od ovog problema kao što su to učinili odbornici vladajuće koalicije SNS-DS kada smo na poslednjoj sednici gradskog parlamenta tražili odgovornost i smenu direktorke Vodovoda, kao i nikad zakazanu tematsku sednicu gradske Skupštine na ovu temu – rekao je Keljević. Pored prisustva trihalometana u vodi, koji su otrovni nusproizvodi hlorisanja vode izuzetno štetni po zdravlje, Keljević navodi da su direktorka Vodovoda i gradonačelnik ostavili grad bez vode na 30 stepeni Celzijusa i dodatno ugrozili Pančevce.
– Ako to nije za smenu i ostavku, šta jeste – ističe Vladan Keljević

(BILSV, 06. 06. 2015)




Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook