Hitna smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika Pančeva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2015. | Komentara: 0

Hitna smena direktorke Vodovoda i ostavka gradonačelnika Pančeva

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo zahteva momentalnu smenu direktorke pančevačkog Vodovoda Milice Radovanović i ostavku gradonačelnika Pančeva Pavla Radanova zbog višenedeljnog prikrivanja informacija o katastrofalnom stanju pijaće vode u Pančevu, istakao je danas na konferenciji za novinare odbornik LSV u pančevačkom parlamentu Vladan Keljević.

LSV

Upozorio je da farsa o tome da je pijaća voda u Pančevu odlična traje gotovo puna dva meseca, od prvih alarmantnih podataka o prekomernom hlorisanju i prisustvu bakterije a koje su ligaši odmah izneli u javnost.
– Direktorka Vodovoda je čak javno zapretila da će biti i krivičnih prijava protiv onih koji su, po njenom mišljenju, širili paniku, da bi nas sinoć zatekla vest da je voda puna kancerogenog trihalometana i da nije ni za piće, ni za kuvanje.  Štaviše, ista Milica Radovanović smejala nam se u lice kao i svim građanima Pančeva dok se upinjala da objasni da je prethodno prekomerno hlorisanje redovna aktivnost i priprema Vodovoda za letnju sezonu, da je voda sve vreme bila ispravna i da su se sprovodile samo preventivne mere, uz demonstranciju neverovatne arogancije izjavljujući da "mirno spava" – naveo je Keljević. LSV je, prema njegovim rečima, poručila direktorki Radovanović da nastavi mirno da spava, ali kod kuće, a ne na poslu.
– Od istražnih organa tražimo da što pre reaguju i zaštite građane Pančeva od neodgovornih nosioca javih ovlašćenja koji im ugrožavaju osnovno pravo na zdravlje i život. Za njom ništa manje nije zaostajao ni gradonačelnik Pavle Radanov, koji je zarad opstanka na vlasti, zaboravio da je i on među najodgovornijima za zdravlje i bezbednost građana, i prvi dužan da traži i odgovornost od direktora javnih preduzeća, ali zato nije zaboravio da pre samo nekoliko dana građane naziva ološem samo zbog toga što ga kritikuju – dodao je Keljević.
Podsetio je da je na neblagovremenu reakciju direktorke Vodovoda, u direktnom razgovoru s njim još u aprilu, ukazao i direktor Instituta "Batut" dr prim. Dragan Ilić, kada je potvrdio da je nekonzumiranje vode u Pančevu morala biti urgentna mera direktorke Vodovoda i sanitarne inspekcije. Izveštaj o zdravstvenoj neispravnosti vode za piće za mart mesec u gradu Pančevu pokazivao 42 odsto povećane koncentracije rezidualnog hlora u distributivnoj mreži pančevačkog Vodovoda.
– Sinoćnja vest o tome da je pančevačka voda puna trihalometana i da nije ni za piće, ni za kuvanje, uznemirila je sve Pančevce i Liga socijademokrata Vojvodine neće ćutke da okretati glavu od ovog problema kao što su to učinili odbornici vladajuće koalicije SNS-DS kada smo na poslednjoj sednici gradskog parlamenta tražili odgovornost i smenu direktorke Vodovoda, kao i nikad zakazanu tematsku sednicu gradske Skupštine na ovu temu – rekao je Keljević. Pored prisustva trihalometana u vodi, koji su otrovni nusproizvodi hlorisanja vode izuzetno štetni po zdravlje, Keljević navodi da su direktorka Vodovoda i gradonačelnik ostavili grad bez vode na 30 stepeni Celzijusa i dodatno ugrozili Pančevce.
– Ako to nije za smenu i ostavku, šta jeste – ističe Vladan Keljević

(BILSV, 06. 06. 2015)




Najave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Najava tribine

NOVI SAD - Tribina Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pod nazivom "Rak kože - rizik, faktori, mere preventive" održaće se u utorak 29. marta 2011. godine, u 19 časova, u prostorijama mesne zajednice "Klisa", ulica Savska 27.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine zadovoljna je radom dvojice svojih predstavnika u pokrajinskoj vladi i ostaje pri stavu da oni nastave rad i u novom "redukovanom" sastavu kabineta predsednika Bojana Pajtića, izjavila je danas Tanjugu portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook