Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

NOVI SAD, 11. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju svih nadležnih institucija kako bi se najoštrije sankcionisao poziv na linč novosadskog novinara Nedima Sejdinovića objavljen na portalu www.koreni.rs, a koji je preneo i portal www.intermagazin.rs.

LSV
 
Poziv na linč i polemisanje o nečijoj nacionalnoj pripadnosti su posledica činjenice da se ovo društvo nikada nije jasno odredilo prema ratnohuškačkom novinarstvu devedesetih.

Mržnja koja isijava iz svakog slova objavljenog na račun Sejdinovića nije vidljiva samo u tom, nego i u drugim tekstovima kojima autori polemišu na račun Vojvodine i njene autonomije, pa je jasno da njima u stvari smeta

Vojvodina i sve njene različitosti, kao i evropski put Srbije.

Najmanje što može da učini država u kojoj su novinari ubijani, a ubice više od decenije nisu pronađene jeste da hitno i najoštrije sankcioniše ovakve izlive mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U ćorsokaku smo, tražimo kompromis

NOVI SAD - Pošto u vladajućoj koaliciji i dalje nema saglasnosti o obimu imovine koja će se vratiti AP Vojvodini, radna grupa za izradu nacrta zakona o javnoj svojini danas ipak neće predati ovaj akt premijeru Mirku Cvetkoviću, kako je bilo planirano.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook