Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Pančevo, 23. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. Ovaj incident predstavlja ozbiljan napad na vrednosti multikulturalizma i tolerancije koje naša zajednica neguje.

LSV

Očekujemo brze rezultate u postupku koji povodom ovog slučaja vodi Više javno  tužilaštvo u Pančevu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI apeluje na sve građane da se aktivno suprotstave širenju mržnje i diskriminacije, te da prijavljuju slične incidente nadležnim organima. Tolerancija, poštovanje različitosti i zajednički život u miru i slozi su vrednosti za koje se svi moramo boriti.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se obezbedila bezbednost i dostojanstvo svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili seksualnu pripadnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za društvo koje počiva na principima jednakosti, pravde i ljudskih prava. Stojimo zajedno protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije.


Danail Vučkovski
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Pančevo
i odbornik u Skupštini grada Pančeva



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook