Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 07. 2024. | Komentara: 0

Hitno pronaći i procesuirati odgovorne za nacionalističke incidente u Pančevu

Pančevo, 23. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava duboku zabrinutost i osudu povodom pojave uvredljivih i nacističkih grafita na više lokacija u Pančevu, uključujući i dečije igralište kod Tehničke škole „23. maj”. Ovaj incident predstavlja ozbiljan napad na vrednosti multikulturalizma i tolerancije koje naša zajednica neguje.

LSV

Očekujemo brze rezultate u postupku koji povodom ovog slučaja vodi Više javno  tužilaštvo u Pančevu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI apeluje na sve građane da se aktivno suprotstave širenju mržnje i diskriminacije, te da prijavljuju slične incidente nadležnim organima. Tolerancija, poštovanje različitosti i zajednički život u miru i slozi su vrednosti za koje se svi moramo boriti.

Pozivamo nadležne institucije da preduzmu sve neophodne korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se obezbedila bezbednost i dostojanstvo svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili seksualnu pripadnost.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za društvo koje počiva na principima jednakosti, pravde i ljudskih prava. Stojimo zajedno protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije.


Danail Vučkovski
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Pančevo
i odbornik u Skupštini grada Pančeva



Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook