Hitno pronaći odgovorne za skrnavljenje spomenika u Gakovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno pronaći odgovorne za skrnavljenje spomenika u Gakovu

Sombor, 06. marta - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da policija hitno pronađe vinovnike skrnavljenja spomen-obeležja pripadnicima nemačke nacionalne zajednice stradalim  u Gakovu, posle Drugog svetskog rata.

LSV SomborSve osude tog čina ne mogu da speru sramotu koju osećamo zbog, još jednog u nizu, incidenata koji su se dogodili u našoj sredini.

Brza reakcija policije i drugih nadležnih organa je odavno trebalo da se desi.

Na žalost, svi apeli Lige i obećanja nadležnih da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni blede pred činjenicom da vinovnici nekih prethodnih rušilačkih pohoda mirno šetaju gradom.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Sombor



Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 1

Policija da privede sve poznate i registrovane izgrednike

NOVI SAD, 26. januar – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od policije da preventivno privede sve poznate i registrovane izgrednike, huligane i ostale nasilnike pred sutrašnju rukometnu utakmicu Hrvatska-Srbija, koja se igra u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook