Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

Novi Sad, 13. januar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno razjasni šta se tačno dogodilo i zbog čega je pretučen Bahrija Bulić na Adamovićevom naselju. 

Radovan Latinovic

Ukoliko se zaista ispostavi da je, kao što je danas objavljeno u medijima,  prebijen zbog svoje nacionalnosti i da su zbog toga uznemiravana i njegova deca zahtevamo najteže kazne za napadače.

Novi Sad je bio i biće grad koji se ponosi svim nacionalnim zajednicama koje u njemu žive. Tu svoju osobinu je sačuvao i u najtežim vremenima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se ovakvim incidentima protivila i mračnih devedesetih godina prošlog veka i sigurno je da ćemo i ubuduće biti pretnja svakome ko pomisli da unese mržnju i netrpeljivost u naš grad.

Velika sramota je Novom Sadu naneta pre nekoliko godina kada je čovek pretučen zato što je u autobusu pričao na mađarskom jeziku. Nemamo nameru da dozvolimo da takvi primeri postanu učestali.


Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad
prim.dr Radovan Latinović




Izjave | Ponedeljak, 01. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Donošenje zakona o svojini bolno političko pitanje

NOVI SAD - Donošenje zakona o javnoj svojini je bolno političko pitanje i njegovo usvajanje je nastavak aktivnosti koje su započete donošenjem Ustava Srbije, Statuta i Zakona o nadležnostima Vojvodine, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Govori | Nedelja, 31. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo vrednosti EU brišu granice

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije juče je na vanrednom zasedanju raspravljala o Deklaraciji o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. U skupštinskoj raspravi učestvovao je i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a transkript njegovog govora možete pročitati u nastavku:
Izjave | Subota, 30. 07. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini nadležnost i nad velikim sistemima

NOVI SAD - Izrada Nacrta zakona o javnoj svojini još nije završena jer su politički pregovori "zapeli" oko nadležnosti nad putevima, železnicom, elektromrežom, "Telekomom", lutrijom i poštom, odnosno da li će ti objekti i imovina u Vojvodini pripasti pokrajini ili će ostati u nadležnosti države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook