Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

Novi Sad, 13. januar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno razjasni šta se tačno dogodilo i zbog čega je pretučen Bahrija Bulić na Adamovićevom naselju. 

Radovan Latinovic

Ukoliko se zaista ispostavi da je, kao što je danas objavljeno u medijima,  prebijen zbog svoje nacionalnosti i da su zbog toga uznemiravana i njegova deca zahtevamo najteže kazne za napadače.

Novi Sad je bio i biće grad koji se ponosi svim nacionalnim zajednicama koje u njemu žive. Tu svoju osobinu je sačuvao i u najtežim vremenima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se ovakvim incidentima protivila i mračnih devedesetih godina prošlog veka i sigurno je da ćemo i ubuduće biti pretnja svakome ko pomisli da unese mržnju i netrpeljivost u naš grad.

Velika sramota je Novom Sadu naneta pre nekoliko godina kada je čovek pretučen zato što je u autobusu pričao na mađarskom jeziku. Nemamo nameru da dozvolimo da takvi primeri postanu učestali.


Predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad
prim.dr Radovan Latinović




Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook