Hitno završiti restituciju i naplatiti porez od crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 10. 2018. | Komentara: 0

Hitno završiti restituciju i naplatiti porez od crkve

Novi Sad, 29. oktobar 2018 - Povodom otvorenog pisma koje je predsednik Mreže za restituciju Bogdan Veljković uputio generalnom sekretaru Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojanu Kostrešu, LSV smatra da je proces restitucije u Republici Srbiji veoma spor i da se mora ubrzati.

 LSV

Ponovo naglašavamo da u procesu restitucije ne sme biti povlašćenih, te da svi akteri u ovom procesu moraju biti jednaki.

LSV zahteva od države i njenih nadležnih organa da učine sve da se restitucija uspešno završi, te da se od Crkve, pod hitno, naplati porez.

Zakon mora jednako važiti za sve!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook