Hoće li ministar finansija poštovati ustavna prava Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Hoće li ministar finansija poštovati ustavna prava Vojvodine?

Novi Sad, 26. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je česta promena ministara finansija u Vladi Republike Srbije veoma loša po funkcionisanje ekonomskog sistema i ukazuje da negativni ekonomski parametri izazivaju nestabilnost i društva i ekonomije, a svoj koren imaju u lošoj politici aktuelne vlasti.

LSV

Krajne je loša poruka da je Vlada Srbije od 2006. godine promenila čak sedam ministara finansija. U proseku, svaki ministar je bio manje od dve godine na funkciji. 

U takvim okolnostima je vrlo teško obezbediti jasnu finansijsku strategiju i dugoročniju stabilnost ekonomskog sistema države. 

Ovakvi ciljevi se gotovo sigurno neće postići predlogom da resor finansija u Vladi preuzme dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Navedeno kadrovsko rešenje ne garantuje nikakvo poboljšanje u načinu rada, naprotiv, ime Siniše Malog vezano je za brojne afere koje do sada nisu imale sudski epilog.

LSV je razočarana zbog toga što nijedan od dosadašnjih ministara finansija nije predložio Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, pa će to biti i naše prvo pitanje novom ministru.

Želimo da čujemo konkretan odgovor na pitanje kada će novi ministar predložiti nacrt zakona i hoće li se poštovati ustavna obaveza koja propisuje da budžet Autonomne pokrajine Vojvodine iznosi najmanje sedam procenata od iznosa budžeta Republike Srbije.

Očekujemo brze odgovore od budućeg ministra Siniše Malog!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš 



Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Izjave | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ova vlada nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer ona u Srbiji "nema alternativu". - Nije Bog zna šta, ali je najbolja koju možemo da imamo u ovom trenutku - kazao je Čanak. On je naveo da bi svaki drugi put "mogao da se poredi sa penjanjem uz pokretne stepenice u pogrešnom smeru".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook