Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 08. 2024. | Komentara: 0

Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

Novi Sad, 8. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti trase nekadašnjih železničkih pruga koje su povezivale Zrenjanin i Vršac, Sentu i Kanjižu, Beočin i Petrovaradin, Bečej i Brbas ili Bač i Odžake.

LSV

Vučićeve izjave o nekakvim brzim vozovima koji će juriti po vojvođanskim prugama samo su još jedna njegova bajka, poput  one o letećim automobilima.

Vojvođani poručuju Vučiću da dođe u Sečanj ili Plandište i lično se uveri da je njegova vlast iščupala železničku prugu i prodala je u staro gvožđe.

To je urađeno sa 405 kilometara železničkih pruga u Vojvodini.

Da li je to poruka ljudima koji žive u mestima koja su bila na trasama pruga da se isele i da u tim krajevima više nema života?

Pre 120 ili 130 godina izgradnja tih pruga je donosila život i napredak. Danas Vučićeva vlast taj napredak baca u staro gvožđe. Ili Vučić želi da pokrene projekat letećih vozova. Jer, ako će za nekoliko godina naše gradove preletati automobili, zašto se iz Zrenjanina u Vršac ne bi letelo vozom?


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Stajemo u zaštitu Nenada Kulačina

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osuđuje pretnje koje su upućene novinaru i kolumnisti Nenadu Kulačinu.

Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2024. | Komentara: 0

Zabraniti sraman skup koji veliča zločin u Srebrenici

Ubeđeni smo da svi Novosađani, Vojvođani i sve građanke i građani Srbije duboko žale što je na časnu i svetlu istoriju naših naroda i države bačena mrlja kada je u Srebrenici počinjen genocid.
Saopštenja | Utorak, 09. 07. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno zaustaviti seču drveća kod Mihajlova!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, ali i drugih predstavnika vlasti iz Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, da objasne zašto je došlo do seče i uništavanja drveća uz obalu kanala Dunav-Tisa-Dunav kod sela Mihajlovo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook