Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 08. 2024. | Komentara: 0

Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

Novi Sad, 8. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti trase nekadašnjih železničkih pruga koje su povezivale Zrenjanin i Vršac, Sentu i Kanjižu, Beočin i Petrovaradin, Bečej i Brbas ili Bač i Odžake.

LSV

Vučićeve izjave o nekakvim brzim vozovima koji će juriti po vojvođanskim prugama samo su još jedna njegova bajka, poput  one o letećim automobilima.

Vojvođani poručuju Vučiću da dođe u Sečanj ili Plandište i lično se uveri da je njegova vlast iščupala železničku prugu i prodala je u staro gvožđe.

To je urađeno sa 405 kilometara železničkih pruga u Vojvodini.

Da li je to poruka ljudima koji žive u mestima koja su bila na trasama pruga da se isele i da u tim krajevima više nema života?

Pre 120 ili 130 godina izgradnja tih pruga je donosila život i napredak. Danas Vučićeva vlast taj napredak baca u staro gvožđe. Ili Vučić želi da pokrene projekat letećih vozova. Jer, ako će za nekoliko godina naše gradove preletati automobili, zašto se iz Zrenjanina u Vršac ne bi letelo vozom?


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook