Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 08. 2024. | Komentara: 0

Hoće li Zrenjanin i Vršac povezivati leteći voz, pošto je Vučićeva vlast iščupala pruge?

Novi Sad, 8. avgust 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti trase nekadašnjih železničkih pruga koje su povezivale Zrenjanin i Vršac, Sentu i Kanjižu, Beočin i Petrovaradin, Bečej i Brbas ili Bač i Odžake.

LSV

Vučićeve izjave o nekakvim brzim vozovima koji će juriti po vojvođanskim prugama samo su još jedna njegova bajka, poput  one o letećim automobilima.

Vojvođani poručuju Vučiću da dođe u Sečanj ili Plandište i lično se uveri da je njegova vlast iščupala železničku prugu i prodala je u staro gvožđe.

To je urađeno sa 405 kilometara železničkih pruga u Vojvodini.

Da li je to poruka ljudima koji žive u mestima koja su bila na trasama pruga da se isele i da u tim krajevima više nema života?

Pre 120 ili 130 godina izgradnja tih pruga je donosila život i napredak. Danas Vučićeva vlast taj napredak baca u staro gvožđe. Ili Vučić želi da pokrene projekat letećih vozova. Jer, ako će za nekoliko godina naše gradove preletati automobili, zašto se iz Zrenjanina u Vršac ne bi letelo vozom?


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook